Overslaan en naar de inhoud gaan
Bezig met laden...

In samenwerking met Belgian Print Company - waarbij ikzelf even de credits "steel" voor de naam, het logo en de layout - ontwikkelde hogeschool VIVES de Maskpod, een handig én ecologisch doosje voor het bewaren van gebruikte mondmaskers. Zo is er meteen ook een hygiënisch verantwoord alternatief voor de enveloppen of papieren zakjes waarmee de voorbije maanden al werd getest.

Zen Graphic - Blog - Maskpod

Een mondmasker aan de voorkant vastnemen, nee, dat doen we absoluut niet, wegens het besmettingsgevaar, waarvan we bij Covid-19 intussen meer dan eens hebben mogen ondervinden dat dit enorm is. De Maskpod zorgt ervoor dat gebruikte mondmaskers dus veilig kunnen worden bewaard wanneer je deze niet meteen op het aangeraden minimum van zestig graden kunt wassen, of weggooien.

We zijn intussen begonnen met de gefaseerde afbouw van de maatregelen die ons door de overheid werden opgelegd, en dus zal het ook uiterst belangrijk zijn die op te volgen met de grootste zorg! We schreeuwen toch allemaal al een tijdje om meer vrijheid, niet? Hoe jammer zou het dus zijn wanneer die vrijheid binnen de kortste keren opnieuw zou worden ingeperkt door nieuwe, en hoogstwaarschijnlijk ook strengere maatregelen ... Het mondmasker zal dus meer dan ooit zijn intrede maken in het straatbeeld, en dus is de Maskpod ook een meer dan welkome oplossing voor het bewaren van zowel de chirurgische mondmaskers die her en der worden verkocht in supermarkten, apotheken ... alsook de leuke, al dan niet, zelfgemaakte mondmaskers.

Vooral die laatste zijn in heel veel gevallen niet enkel een praktisch en noodzakelijk "kwaad", maar hebben ook een zeker esthetisch aspect dat er aan verbonden is. We kunnen er dus maar beter extra goed zorg voor dragen, zodat we het kunnen hergebruiken.

Er wordt dan ook op alle niveaus met man en macht gewerkt aan (technologische) oplossingen in de strijd tegen het coronavirus - ach, wat zijn we dat woord intussen al zo beugehoord - en dus ontwikkelde Dennis Logie, docent verpleegkunde en zorgmanagement aan VIVES, samen met Belgian Print Company de Maskpod, een creatieve én simpele oplossing die op grote schaal kan worden geproduceerd en verdeeld. Bovendien is het goedkoop én duurzaam.

Voor meer info omtrent de Maskpod, of voor het bestellen van het doosje, kun je terecht op deze bestellink van Belgian Print Company, of via de thuiszorgwebshop. Je vindt er ook een handig filmpje, waarin Wim je stap voor stap toont hoe je de Maskpod ineen steekt.

Uiteraard is dit niet enkel voor de zorgsector een belangrijke stap richting het klein krijgen van dat vervloekte virus, ook voor bedrijven uit de openbare- en privé-sectoren is de Maskpod een echte aanrader!