Ontwerpmodus uit, vakantiemodus aan ...

Zen Graphic - Blog - Vakantie

 

"Breaking news! Zen Graphic kondigt zijn afscheid aan ... Op maandag 20 augustus is het zover, dan gaan de boeken dicht ... MAAR! Op 2 september maken we onze comeback, om beter te zijn dan ooit tevoren!" Zo sprak mijn Facebook-post een kleine maand geleden. Intussen zijn we al een week terug op dreef, maar wat ik heb gemerkt in de loop van de weken met dit soort berichten: Ze springen in het oog, maar worden ook heel vaak niet volledig gelezen. Met als gevolg dat ik zo nu en dan eens kon gaan uitleggen hoe de vork precies in de steel zat.

Soit, het moment was gekomen, de vakantie was er! Pas drie dagen eerder hadden we besloten om een weekje vakantie te boeken. Bestemming: Saint-Malo, langs de Bretoense kust. Een autorit van zes uur zou ons, via de Franse kustlijn, richting een schilderachtige piratenstad leiden. Ik kende de naam Saint-Malo als sinds mijn kindertijd. Niet omdat ik er zelf al eens was geweest, maar omdat ik, net als ontelbare andere kinderen van mijn generatie was opgegroeid met Bassie en Adriaan. Saint-Malo was toen het decor van één van de afleveringen uit de reeks "De Geheimzinnige Opdracht".

Het prachtige zeezicht, de vele eilandjes en de enorme vesting waarbinnen de oude piratenstad zich herbergt zien er in het echt nog indrukwekkender uit dan ik me kon herinneren uit wat ik destijds op de televisie had gezien. De vakantie was nu echt begonnen! Na het verplichte nummertje van koffers uitpakken, trokken we onze stapschoenen aan, en gingen op verkenning.

Enerzijds zijn er de prachtige stranden, gescheiden door diverse rotsformaties, anderzijds is er de oude stad, waar je een prettige afwisseling hebt tussen geschiedenis, winkels en uiterst gezellige restaurants en terrasjes. Meer dan genoeg om, afgewisseld met een leuke uitstap, een weekje te kunnen vullen. - Leuk weetje, net als in Ieper kom je in Saint-Malo geregeld de naam van Vauban tegen. Het ontwerp van zowel de Ieperse vestingen, als die van Saint-Malo, komt immers van de hand van de Franse vestingbouwer. -

Hoogtepunt van onze Franse week: een meer dan drie uur durende boottocht langs de vele eilandjes met als eindbestemming Cap Fréhel. Een indrukwekkende kaap met rotswanden van tientallen meters hoog. Het grillige karakter van de zee moet je er op die plek wel even bijnemen ... De beloning voor een half uurtje hevig schommelen en een nat pak: een ontmoeting met wilde dolfijnen. De folder van de organisator meldde al dat er, mits wat geluk, zo nu en dan eens dolfijnen te zien waren tijdens de boottocht. We werden niet ontgoocheld!

Zen Graphic - Blog - Vakantie - Dolfijnen

Een week is natuurlijk snel voorbij, want "time flies when you're having fun", en het deed deugd om mezelf even te kunnen afsluiten van alle dagelijkse zaken. Toch heb ik me tijdens onze wandelingen doorheen de oude stad niet volledig kunnen afzonderen van mijn job. Tja, beroepsmisvorming zeker ... Saint-Malo herbergt een enorme mix tussen goeie en minder goeie branding, reclame en marketing. Voldoende inspiratie dus om terug mee aan de slag te gaan, of juist niet ... Enfin, de vakantie is voorbij, maar de batterijen zijn terug geladen, laat de resterende vier maanden van 2018 maar komen, we zijn er klaar voor!

Boodschap van algemeen nut: Start je met een nieuwe zaak en wil je die voorzien van een professionele branding, of wil je je logo, huisstijl en/of website een volledige make-over geven, stuur me een berichtje